
F Klavyenin Mucidi İhsan Sıtkı Yener Kimdir ?
1925 tarihinde Afyon ilimizde dünyaya gelen ve F klavyenin mucidi olarak da ün salan doktor İhsan Sıtkı Yener, lise öğrenimini 1942 tarihinde İzmir Ticaret Lisesi’nde yüksek başarı ile tamamladı. Lise yıllarında on parmak daktilo yazan F klavyenin mucidi doktor İhsan Sıtkı Yener Uluslararası Bilgi İşlem Ve Türkiye Temsilciliği Onursal Başkanlığı kariyerine de bu dönemler içerisinde temel atmıştır.

1946 tarihinde İstanbul Marmara Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesinde yüksek başarı belgesi ile tamamlayan doktor İhsan Sıtkı Yener, aynı dönem içerisinde İstanbul ilimizde Sultanahmet Lisesi bünyesinde profesyonel anlamda daktilografi öğretmenliği görevinde bulundu.

Yüksek Lisans Kariyerini ise, Amerika Birleşik Devletleri ülkesinin New York ülkesinde Ölçme Ve Değerlendirme alanında master yapan ve aynı sene içerisinde kariyerini başarılı bir şekilde tamamlayan doktor İhsan Sıtkı Yener, öğretmenlik mesleğine 1946 senesinde başladı ve öğretmenlik mesleği görevine başladığı aynı sene içerisinde Türk Dili niteliklerine göre bazı çalışmalarda bulundu.

1955 tarihinde on parmak için ideal Türk Klavyesini kabul ettirmeti başaran F klavyenin Türk mucidi doktor İhsan Sıtkı Yener, bu sayede 1955 tarihinden itibaren daktilolardan F klavyenin de yer almasını başarılı bir şekilde sağlamış oldu. F klavyeye adanmış yüzlerce talebe yetiştiren doktor İhsan Sıtkı Yener yazım teknoloji sahasında dünyanın önde gelen kuruluşlarından INTERSTENO kuruluşu bünyesinde 5 Mayıs 1957 yılında ülkemizin de büyük katkıları sayesinde Türkiye Temcilsiliği görevinde bulunmuş ve uzun dönemler boyunca da Merkezi Komite Üyeliği görevinde yer almış ve sonraki dönemlerde ise, dünyaca ünlü kuruluşta Onursal Başkanlık görevinde yer almıştır.

2 Eylül 2016 yılında 91 yaşında vefat eden doktor İhsan Sıtkı Yener, ülkemize 80 adet üzerinde altın madalya kazandırdı, F klavyenin icat edip geliştirilmesini sağladıktan sonraki dönemde ise, öğrenci ve öğretmen talebeleri tarafından bu büyük buluşun dünya çağında sürdürüleceği yönünde açıklamalar yapıldı.

Başlıklar:
f klavye,
f klavyenin mucidi,
ihsan sıtkı yener,
mucit,
q klavye
İmam Zeynel Abidin, her daim fakirlere, ihtiyacı olanlara yardım ediyordu. Fakat bu yardımı alanlar mahcup olmasın, kendisini yanlış anlamasınlar diye geceleri yüzüne nikap sürerek, kim olduğunu söylemeden yapardı.

Fakirler bu cömert insanın kim olduğunu hep merak etmişler ama bir türlü öğrenememişlerdi. Ta ki Zeynel Abidin şehit edilene kadar.

Çünkü Zeynel Abidin’in şehadetinden sonra kimse kapılarını çalmadı ve böylece onlar da kendilerine yardım edenin Zeynel Abidin olduğunu öğrenmiş oldular. Dolayısıyla o kutsal İmam, Hak için yapıyordu yaptıklarını, gösteriş için değil. Bu haliyle de hâlâ insanlığa örnek olmayı sürdürüyor Zeynel Abidin.

İmam Zeynel Abidin, her daim kinden, kibirden, kirlilikten kaçınmıştır. Kendilerine söven birisine; “eğer ben dediğin gibiysem, Allah’ın beni yargılamasını dilerim. Ama dediğin gibi değilsem, dilerim Allah seni bağışlasın” demişti. Beddua edeceğiniz sandınız değil mi? Cümledeki inceliğe ve adanmışlığa bakar mısınız? Allah bizlere onun gibi sahih kul olmayı nasip etsin. Hayırlı ramazanlar.

Devamını Görüntüle