https://play.google.com/store/apps/details?id=com.batumedya
Afyonkarahisar’a özgü, mahallelerinin, ilçelerinin ve lezzetlerinin yer aldığı mobil oyun Gayınna Playstore’da!
Arka planında Hıdırlık ve Afyon Kalesi’nin olduğu ilk level Çavuşbaş’tan başlıyor.
Gayınna aslında konsept olarak Afyon teyzelerini andıran bir görüntüsü var. Zaten esinlendiği karakter Garahisarlıyın videolarında sık sık gördüğünüz o teyzemiz!
Gayınna Mario tarzı bir arcade oyun. Gayınna elindeki oklavayla yaratıklara saldırabiliyor. Afyon şivesiyle konuşan gayınna oyunda sucuk toplayarak puan kazanıyor!
Gayınna kırdığı tuğlalardan çıkan haşgeşleri yaratıklara atıp onları vurabiliyor. Sanırım en eğlenceli taraflarından birisi de bu.
Oyunda ilerlerken her an Afyon şiveli bir cümleyle karşılaşabiliyorsunuz 🙂
Veya Afyon’dan tanıdık bir mekan.
Gayınna’nın yazılımını Bolvadinli Süleyman Yasin Dündar ve tasarımını Susuzlu Adem Akyol yapmıştır. Yani tamamen Afyon yapımı bir oyun!
Garahisarlıyın olarak Afyon’da herşeyin ilkini gerçekleştirdiğimiz gibi “Mobil Oyun” sektöründe de bir ilki gerçekleştirdik. Gururluyuz.
Şimdilik PlayStore’da bulunan gayınna oyunu eğer destek bulabilirse AppStore’a da yüklenecek. PlayStore’dan indirmek için:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.batumedya
Gayınna şu anda PlayStore’da 298 olumlu yorum ve 4,9/5 gibi yüksek bir puana sahip.
Başlıklar:
afyonkarahisar,
apple,
appstore,
arcade,
game,
garahisarlıyın,
gayınna,
google,
mobil oyun,
mobile game,
oyun,
playstore
Geçen gün bir facebook grubuna denk geldim. Bildiğin cenazelerin, mevlütlerin ev adreslerini paylaşıyorlar. Gidip orada beleş yemek yiyorlar. Bu beleşçilikte kaçıncı seviye arkadaş? N*krofilinin bir alt seviyesi.
Zaten en saçma törelerimizden birisi bu cenaze yemekleri. Twitter’da yazmış kızın birisi. “Babam öldüğü gün mutfakta tuz arattılar” diye. Yemeklerin tuzu az olmuş. Kızın babası ölmüş kadının kocası ölmüş ağlıyorlar, koca koca adamların gözleri kapıda: “lan yemek ne zaman gelecek aceba ya, pide mi gelecek yoğsam helva mı gelecek ne gelecek yia”.Ya arkadaş insanlar orada oturmuş mevlüt okuyor, dua ediyolar akabinde işte “Rahmetliyi…” “Yaaa siktiret rahmetliyi, pideler nirde kaldı yia”. B*k ye ş*refsiz! Orda kızı üzülüyor, annesi üzülüyor, senin derdini öpeyim ben.
Ben ama vasiyet ettim. Öldükten sonra cenazeme gelenleri Nusr-et’e götürecekler. Akraba, konu komşu kim gelirse herkesi Nusret’e götürecekler. Güzelce doyursunlar karınlarını. Adam başı bir buçuk porsiyon Hardal Soslu Dallas Steak! Orada yerlerse daha güzel dua ederler. Düşünsene bir elinde kürdan, öbür eliyle karnına vurup, akabinde eller semaya kaldırıp “Yaaa Allah rahmet etsin çok iyi insandı.” dedirtmek var bir de evde helva pide verip: “Yiaaammm Allah rihmit itsin mmm hilvi pidi ni yii..” Aynı olmaz yani dualar. Bakarsın öbür dünyada kimin duasının kurtaracağı belli mi olur!? Hem eşim ve çocuğum için de iyi olur. “Lan biz bu hesabı nasıl ödeyeceğiz?” diye bir nebze olsun öldüğümü unuturlar, acıları hafifler.
Aslında Nusret için de güzel bi pazarlama yöntemi. Düşünsüne tüm cenazelerden sonra yemeğe Nusret’e gidildiğini. Steak House’lar için gerçekten güzel pazarlama yöntemi. Gitmişsin cenazede böyle meftayı yatırmışlar kefenle, beyaz, arkasında Nusret, Nusret’in iki yanlarda meftanın yakınları, akrabaları vs. herkes eliyle meftaya toprak ekerken böyle, şılak bi selfie, at instagrama, kaydırıyorsun yana ikinci fotoğrafta Nusret Steak House’da, altta bir de etiket çak: #Cenaze challenge! Akım haline gelir bu. Bence bi düşünün bunu.
Devamını Görüntüle